KRAV MAGA

Krav Maga

Krav Maga


Krav Maga on yksinkertainen ja tehokas itsepuolustus- ja lähitaistelumenetelmä. Alunperin sotilaskäyttöön tarkoitettua menetelmää on muokattu tavalliselle kaduntallaajalle sopivaksi itsepuolustusjärjestelmäksi. Krav Maga sisältää puolustautumista aseetonta tai aseistautunutta hyökkääjää vastaan. Harjoituksissa pyrimme harjoittelemaan todennäköisiä nykypäiväisiä uhkia vastaan tekniikoilla, jotka ovat yksinkertaisia ja helposti opittavia. Krav Magassa ajatuksena ei ole vastustajan voittaminen, vaan poispääsy pahasta tilanteesta. Harjoituksissa voi myös kysyä ohjaajalta tilanteesta, missä on itse ollut. Tilanne voidaan simuloida ja siihen voidaan treenata oikeita toimintamalleja.

Krav Maga sisältää puolustautumista erilaisia vaarallisia otteita – esimerkiksi kuristuksia – lyöntejä, potkuja ja erilaisia aseuhkia vastaan, esimerkiksi puukko tai pesäpallomaila. Tekniikoita harjoitellaan pystyssä ja maassa. Tekniikoiden harjoittelu tapahtuu paitsi salilla, myös oikeassa ympäristössä, esimerkiksi baarissa. Tekniikoita testataan peruskurssin jälkeen erilaisilla stressiharjoitteilla, joilla on tarkoitus luoda oikeanlainen hyökkäystilanne ja luoda niin sanottua harjoittelustressiä, jonka kohtaaminen auttaa harjoittelijaa käsittelemään myös oikeassa tilanteessa syntyvää stressiä. Erilaiset suojavarusteet mahdollistavat myös Krav Magan tekniikoiden harjoittelun täydellä kontaktilla kohteeseen.
Meidän ajatuksena on, että jokainen pystyy suorittamaan Krav Magan puolustustekniikat, jotka eivät vaadi vuosien harjoittelua tai rautaista kehonhallintaa. Vanhin Krav Magan peruskurssin Savonlinnassa suorittanut onkin 70 vuotias!

Krav Maga Savonlinna edustaa Krav Maga Network -järjestelmää. Järjestelmässä ei ole normaalille kaduntallaajalle turhia, usein erittäin monimutkaisia, tekniikoita, esimerkiksi miekkahyökkäystä vastaan puolustautumista, vaan järjestelmä on pidetty yksinkertaisena. Krav Maga Networkin vyökoelista sisältääkin vain kuusikymmentä tekniikkaa, ja korkeimmilla tasoilla nämä tekniikat pitää pystyä suorittamaan puolustajan ollessa väsyneenä ja hyökkääjien tullessa päättäväisesti täydellä kontaktilla kimppuun. Krav Maga Network -järjestelmä palvelee siis erinomaisesti tavallisen ihmisen itsepuolustustarpeita.

Lisätietoa: Krav Maga Network Suomi

Kaikissa yleisissä asioissa voit laittaa sähköpostia info (at) kravmaga-savonlinna.fi

Kiinnostaako aloittaa uusi kamppailulaji?

Ota yhteyttä!

Krav Maga treenien vetämisestä vastaavat pääasiassa

Ilari Saukkonen

Musta vyö Krav Maga Networkissa

Krav Maga Network national instructor

IKMF Krav Maga ohjaajakoulutus 01/2011

Defendo Alliance ohjaajakoulutus 06/2012

Lisäkoulutus Krav Maga Network ohjaajaksi 02/2013


Mika Nikula

IKMF Krav Maga ohjaajakoulutus 2009

IKMF Krav Maga vastuuohjaajakoulutus 2011

Lisäkoulutus Krav Maga Network ohjaajaksi 02/2013


Teemu Nyman

Krav Maga Network ohjaajakoulutus 08/2013


Aleksi Komu

Krav Maga Network ohjaajakoulutus 08/2013